Miksi kannattaa sopia paikallisesti? Katso webinaarin tallenne tästä

Ladattavat tiedostot

Download: EVA Artikkelin Päätetään paikan päällä kuvioliite
EVA Artikkelin Päätetään paikan päällä kuvioliite

Lataa

Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle, Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja, professori Antti Kauhanen ja EVAn ekonomisti Sanna Kurronen keskustelevat paikallisesta sopimisesta EVAn tutkimuspäällikkö Ilkka Haaviston kanssa. SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta kommentoi.

Suomalaiset kannattavat nykyistä laajempaa paikallista sopimista työpaikoilla, käy ilmi EVAn Arvo- ja asennetutkimuksesta. Taloustieteen tutkimuksissa paikallisen sopimisen on todettu nostavan palkkoja. Ay-liikettä uusi sopimisen tapa kuitenkin tuntuu pelottavan.

Miksi paikallisen sopimisen hankkeet ovat Suomessa edenneet hitaasti? Miksi paikallinen sopiminen esimerkiksi Saksassa toimii? Mitä suomalaiset hyötyisivät laajemmasta paikallisesta sopimisesta?

EVAn virtuaalisessa tapahtumassa (live webcast) aiheena on työmarkkinat ja paikallinen sopiminen. Aiheesta ovat keskustelemassa EVAn tutkimuspäällikkö Ilkka Haaviston johdolla Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle, Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja, professori Antti Kauhanen ja EVAn ekonomisti Sanna Kurronen. Webinaarin yhteydessä julkaistaan Sanna Kurrosen kirjoittama työmarkkinoita käsittelevä EVA Artikkeli Päätetään paikan päällä.

Lue EVA Artikkeli Päätetään paikan päällä tästä

Linkki webinaaritallenteeseen