Kolmatta kertaa järjestettävä Naantali 24h tuo yhteiskunnan vaikuttajat virtuaalisesti yhteen syyskuussa

Naantali 24h -tapahtuma järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti. Yhteiskunnan uudistamisen foorumi tuo yhteen asiantuntijoita ja keskustelijoita eri osa-alueilta pohtimaan koronakriisin vaikutuksia suomalaiseen yhteiskuntaan ja jakamaan omia ideoitaan. Virtuaalitapahtuma järjestetään 24. syyskuuta Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVAn, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n, Naantalin kaupungin ja Milttonin toimesta.

Yhteiskunnan uudistamisen foorumi Naantali 24h järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Korkealuokkaisen yhteiskunnallisen keskustelun foorumina tunnettu tapahtuma järjestetään tavallisesta poiketen virtuaalisesti, mikä mahdollistaa tapahtuman aukeamisen entistä suuremmalle osallistujajoukolle. Tilaisuuden kutsuvieraat tulevat yhteiskunnan eri osa-alueilta ja ovat tapahtumassa tasa-arvoisia keskustelijoita ilman titteleitä. Tämän vuoden teemana on koronakriisin vaikutukset suomalaiseen yhteiskuntaan.

”Emme vieläkään täysin tiedä kuinka laajasti koronakriisi on vaikuttanut esimerkiksi työmarkkinoihin. Tiedämme kyllä sen, että meidän tulee yhdessä pohtia, miten Suomi selviää tästä kriisistä parhaalla mahdollisella tavalla. Tämän takia haluamme tuoda yhteen eri alojen asiantuntijoita ja ajattelijoita jakamaan omia huomioitaan sekä kehittämään uusia ratkaisuja”, kertoo SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

Naantali 24h:n tavoite on määritellä Suomen suuret kysymykset uusiksi ja rakentaa avointa vuoropuhelua. Edellisten Naantali 24h -tilaisuuksien tapaan myös virtuaalitapahtumassa järjestetään ryhmäkeskusteluja, joissa puhutaan koronakriisin vaikutuksista. Teemojen työstäminen pienryhmissä jatkuu myös itse tapahtuman jälkeen.

”Meillä on vaikeat ajat edessä, mutta tulemme selviämään niistä, kunhan teemme sen yhdessä. Koronaviruksen aiheuttamaan tilanteeseen ei kuitenkaan ole vain yhtä ratkaisua, vaan meidän tulee käyttää useita keinoja, ideoita ja investointeja kriisistä selviämiseen. Naantali 24h:n kaltaiset tilaisuudet antavat tähän mahdollisuuden”, lisää EVAn johtaja Emilia Kullas.

Aikaisemmat Naantalissa järjestetyt foorumit ovat kestäneet 24 tuntia. Virtuaalitilaisuus tiivistää ohjelman kahteen tuntiin ja se järjestetään Milttonin Contactless-palvelun kautta, mikä varmistaa tilaisuuden vuorovaikutteisuuden.

”Yhteiskunnan avautuessa asteittain tarve kokoontua yhteen on syksyllä suurempi kuin koskaan. Fyysinen tapahtuma ei tuntunut tänä vuonna järkevältä, mutta onneksi teknologia mahdollistaa nykyään aidot kohtaamiset, ajatustenvaihdon ja uuden innovoinnin myös virtuaalisesti. Olemme kehittäneet kevään ja kesän aikana Contactless-alustaa, joka soveltuu erinomaisesti juuri Naantali 24 h:n kaltaisiin osallistaviin keskusteluihin”, toteaa Miltton-ryhmän viestintäjohtaja Maria Vaismaa.

Vuoden 2020 Naantali 24h:n alustuspuhujat ja tarkempi ohjelma julkaistaan elokuussa. Suunnitelmissa on järjestää vuoden 2021 Naantali 24h jälleen fyysisesti kesäisessä Naantalissa.

”Vaikka emme pääse tänä kesänä kokoontumaan Naantalissa ja naantalilaisten isäntäperheiden kotona, Naantalin ainutlaatuinen henki välittyy varmasti myös virtuaalisesti osallistujille. Toivottavasti näemme jälleen Naantalissa kesällä 2021 vilkkaan yhteiskunnallisen keskustelun merkeissä”, kertoo Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen.

Lisätietoja:

www.naantali24h.fi
info(at)naantali24h.fi

Mediayhteydenotot:

Maria Vaismaa
Viestintäjohtaja, Miltton
maria.vaismaa(at)miltton.fi
puh. +358 40 752 9198