Työn uudet ehdot -tilaisuudessa käytiin läpi työmarkkinoiden kuumat aiheet

Työmarkkinat oli aamun sana, kun vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki, EK:n puheenjohtaja Veli-Matti Mattila, keskustan kansanedustaja Mauri Pekkarinen sekä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kokoontuivat keskustelemaan EVAn Työn uudet ehdot -tilaisuuteen G18-juhlasalissa Helsingissä.

EVAn hallituksen puheenjohtaja Carl Haglund avasi tilaisuuden. Keskustelijat ja paneelin moderoinut EVAn johtaja Matti Apunen (kuvassa edessä) siirtyivät puheen jälkeen lavalle keskustelemaan.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta puolusti yleissitovuutta.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäen mukaan seuraavassa hallitusohjelmassa keskeisiä työmarkkinatavoitteita ovat laki vähimmäispalkasta, verotuksen alentaminen ja subjektiivinen työehtosopimus.

EK:n puheenjohtaja Veli-Matti Mattila totesi, että työllisyysasteen nostaminen pitkäaikaisella politiikalla on tärkein yksittäinen työmarkkina-asia seuraavalla hallituskaudella.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki puolusti Saksan-mallia ja totesi, että miten maahanmuuttajat kuitenkin mieluummin haluavat Saksaan kuin Suomeen.

Hallituksen aktiivimallille ehdoton ei, sanoi vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto.

Keskustan kansanedustaja Mauri Pekkarinen sai sekä panelistit että yleisön nauramaan lipsauttamalla vahingossa työmarkkinoiden muuttuneen kokonaan ihalaiseksi. Tarkoittaen ihan erilaiseksi.

Työmarkkinakeskustelu kiinnostaa. Noin 200-paikkainen sali oli muutamia paikkoja vaille täynnä.

MTV Uutisten politiikan ja talouden päällikkö Jussi Kärki ja Viesti ryn toiminnanjohtaja Siina Repo.

Keskustelua seurasivat muun muassa vuosina 1997-2009 valtakunnansovittelijana toiminut Juhani Salonius ja nykyinen valtakunnansovittelija Minna Helle.

Health coach Pirkko Tavaila ja varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi.