Maliranta: Miksi ay-liike ei anna työntekijän päättää, Ilkka Kaukoranta?

Pysyykö ay-liike muuttuvan maailman mukana? Kuinka usein SAK:n pääekonomisti käy lobbaamassa eduskunnassa? Mikä on valtion, ammattiyhdistysliikkeen ja yritysten työnjako? Millaista sosiaalista vastuuta yritysten pitäisi kantaa? Mika Malirannan vieraana SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta.


Keskustelun lopuksi molemmat tiivistivät 140 merkkiin ajatuksensa ay-liikkeen muutostarpeista. Kumman sinä twiittaisit?

Kaukorannan twiitti: ”Työelämän muuttuessa ay-liikkeen pitää muuttua, muttei lopettaa työelämän muokkaamista.

Malirannan twiitti: ”SAK:n uudistumiskyky heikkenee, vaikka työelämän muutoksen kiihtymisen vuoksi uudistumiskyvyn pitäisi voimistua.

Ilkka Kaukorannan kirjasuositus on Sixten Korkmanin Globalisaatio koetuksella. Mika Maliranta suosittelee lukemiseksi Mancur Olsonin teosta The Rise and Decline of Nations: Economic Growth, Stagflation and Social Rigidities.