Maliranta: Onko aluepolitiikka kallis uskonto, Mauri Pekkarinen?

Pitääkö korkeakouluja olla ympäri Suomen? Saako parhaiten lobbaava kunta tukea ja teollisuutta? Voisiko hallintoa hajauttaa enemmän Helsingin ulkopuolelle? Miltä tuntuu olla siltarumpupoliitikko? Mika Malirannan kanssa tiukkaa aluepoliittista vääntöä harrastaa Keskustan kansanedustaja ja entinen ministeri Mauri Pekkarinen.


Molemmat keskustelijat yrittivät ohjelman lopuksi tiivistää keskustelun tärkeimmän annin 140 merkkiin. Kumman sinä twiittaisit?

Mauri Pekkarisen twiitti: Koko Suomen menestyksen kannalta on tärkeää, että eri alueet tunnistavat omat vahvuutensa ja omat heikkoutensa. Ja käyttävät etenkin uudessa kuntaelämässä voimavaransa niiden vahvuuksien vahvistamiseen. Kun alueet näin tekevät, valtiovallan rooli on yrittää tukea tätä niillä vähäisillä aineellisilla toimilla, mitä on.

Mika Malirannan twiitti: Urbanisaatio ja markkinatalous vahvistavat toisiaan ja synnyttävät yhteiskuntaan positiivisen kierteen.


Mauri Pekkarisen lukusuositus on Tea Remahlin väitöskirja Aluepolitiikan yhteiskunnalliset merkitykset ja muutos (pdf)

Mika Maliranta taas suosittelee Edward Glaeserin kirjaa Triumph of the City.