Maliranta: Millainen olisi Tytti Tuppuraisen SDP?

Onko ammattiyhdistysliike SDP:lle kahle vai toimiva työpari? Minkä puolueiden kanssa Tytti Tuppuraisen johtama puolue muodostaisi hallituksen? Mureneeko hyvinvointivaltio, koska ihmiset ovat liian erilaisia? Miksi ”oikeistodemari” on lähes haukkumasana?


Etlan tutkimusjohtaja Mika Malirannan vieraana podcastissa on SDP:n puheenjohtajaksi pyrkivä kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

Molemmat keskustelijat tiivistivät ohjelman lopuksi 140 merkkiin reseptin SDP:n nousuun Suomen mahtipuolueeksi. Kumman twiittaisit?

Tytti Tuppuraisen twiitti: ”Maltillisten uudistusten järkevällä yht.kun.politiikalla lunastetaan kansalaisten luottamus. Ei huutokauppaan populistien kanssa.”

Mika Malirannan twiitti: ”Vapauttakaa SDP ammattiyhdistysliikkeen nilkkakahleesta kasvuun.”

Tytti Tuppuraisen lukusuositukset ovat Branko Milanovicin Global Inequality ja Milton Friedmanin Vapaus valita. Mika Maliranta suosittelee James A. Robinsonin ja Daron Acemoglun Why Nations Fail –kirjaa.


Podcastin voi tilata syöttämällä podcast-sovellukseensa osoitteen www.eva.fi/podcast/feed ja iPhone- ja iPad-käyttäjät löytävät sen iTunesista.