EVA onnittelee EVAn hallituksen jäsen Bengt Holmströmiä taloustieteen Nobel-palkinnosta

Professori Bengt Holmström MIT:n yliopistosta ja professori Oliver Hart Harvardin yliopistosta ovat saaneet taloustieteen Nobel-palkinnon. Palkinto myönnettiin taloustieteilijöiden työstä sopimusteorian tutkimuksessa. EVA onnittelee EVAn hallituksen jäsen Bengt Holmströmiä Nobel-palkinnosta.

”Nykyaikaiset taloudet pysyvät koossa lukemattomilla sopimuksilla. Uudet teoreettiset työkalut, jotka Hart ja Holmström ovat luoneet, ovat arvokkaita reaalitalouden sopimusten ja instituutioiden ymmärtämisessä kuten myös mahdollisten sudenkuoppien havaitsemisessa sopimusten suunnittelussa”, sanotaan palkinnon perusteluissa.

Bengt Holmström on toiminut taloustieteen professorin MIT:n yliopistossa vuodesta 1994 alkaen. Tätä ennen Holmström toimi professorina Yalen yliopistossa. Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan hallituksessa Holmström on vaikuttanut vuodesta 2005 lähtien.

Lue lisää aiheesta Nobel-palkinnon virallisilta sivuilta tästä.