Sixten Korkmanille tunnustuspalkinto

Louise ja Göran Ehrnroothin Säätiö on palkinnut valtiotieteiden tohtori Sixten Korkmanin vaikuttavasta työstä yhteiskunnan ja Suomen talouden hyväksi. Säätiön tunnustuspalkinto, suuruudeltaan 75 000 euroa, luovutettiin hänelle tänään.

”Tohtori Korkman on tutkijana, johtavana virkamiehenä ja merkittävänä yhteiskunnallisena vaikuttajana kantanut huolta julkisen talouden kestävyydestä ja pyrkinyt löytämään moniin muihinkin tärkeisiin kysymyksiin ratkaisuja, jotka auttavat Suomen taloutta ja yhteiskuntaa toimimaan yhdentyvän Euroopan osana kansalaisten parhaaksi”, kirjoitetaan säätiön tiedotteessa.

Sixten Korkman on Elinkeinoelämän Tutkimuslaistoksen ETLAn ja Elinkeinoelämän Valtuuskunnan EVAn toimitusjohtaja. Aikaisemmin Korkman on toiminut muun muassa pääjohtajana Euroopan Unionin neuvoston pääsihteeristössä, valtiovarainministeriön kansantalousosaston ylijohtajana sekä  Suomen Pankissa toimistopäällikkönä.

Louise ja Göran Ehrnroothin Säätiön perustaja, pankinjohtaja Göran Ehrnrooth, oli merkittävä vaikuttaja sodanjälkeisen Suomen talouselämässä. Hän oli Yhdyspankin johtokunnan puheenjohtaja vuosina 1955-1970 ja toimi hallituksen puheenjohtajana ja jäsenenä useissa aikansa suurimmissa teollisuusyrityksissä.