Kiina mullistaa lännen

Kiinassa toimineet suomalaiset nuoren polven asiantuntijat Jack Ilmonen ja Sakari Puisto väittävät, että Kiina ei kehityksestään huolimatta tule muuttumaan länsimaita muistuttavaksi yhteiskunnaksi. Päinvastoin, on syytä varautua siihen, että kiinalaisten ajattelu- ja toimintatapojen merkitys maailmassa tulee kasvamaan. Siksi länsimaisten toimijoiden kannattaa oppia tuntemaan Kiinaa ja kiinalaista elämäntapaa syvällisesti.

Ilmonen ja Puisto eivät kiellä, etteikö Kiinassa olisi edelleen paljon yhteiskunnallisia ongelmia. He kehottavat kuitenkin varautumaan siihen, että kiinalaiset vahvistuvat sekä yksilöinä että yhteiskuntana merkittävästi jatkossakin. Suomalaisilla olisi paljon annettavaa Kiinan kasvaville markkinoille ja sen valtaviin infrastruktuurihankkeisiin. Kirjoittajat patistavat suomalaisia toimijoita verkostoitumaan nykyistä paremmin sekä Kiinassa että täällä.

Liite: 2493_no_007.pdf