Johtaminen ja moraali

Gustav von Hertzenin tuoreen EVA Analyysin mukaan moraalinen pääoma on jokaisen elinvoimaisen yrityksen keskeinen resurssi.

EVA Analyysi Management and Morality – An Overview määrittää moraalin merkitystä tämän päivän markkinataloudessa toimiville yrityksille ja niiden johdolle.

Von Hertzenin mukaan moraalinen pääoma on yrityksen selkäranka, jonka kestävyys ratkaisee yrityksen menestyksen kilpaillulla markkinoilla. Hyvää moraalia ei voi ostaa markkinoilta ja sen opettaminen on vaikeaa. Siksi von Hertzen kehottaa yrityksiä varjelemaan ja kehittämään moraalista pääomaa organisaatioidensa sisällä.

Mikäli yritysten toiminta on avointa ja kilpailu reilua, on vapaa ja kilpailtu markkinatalous lisäarvoa ja vaurautta tuottava plussummapeli. Von Hertzenin mukaan kaikki osapuolet voivat yhdessä pyrkiä varmistamaan tämän huolehtimalla siitä, että markkinoiden pelisäännöt ovat ajan tasalla.

Gustav von Hertzen on kokenut liikkeenjohtaja sekä tunnettu luennoitsija ja keskustelija. Hänen viimeisin kirjansa on Demokratian haaste (Gummerus, 2007). Von Hertzen toimi EVA-kumppanina vuosina 2006-2007.

Liite: 2363_Management and Morality _ no_005.pdf