Ovatko lääkkeesi turvallisia?

Stockholm Network järjesti yhteistyössä EVAn kanssa seminaarin aiheesta Ovatko lääkkeesi turvallisia? – Lääkeväärennökset, immateriaalioikeudet ja innovaatio.

Tilaisuudessa puhuivat Peter J. Pitts, Center for Medicine in the Public Interest -keskuksen johtaja New Yorkista, Dr Meir P. Pugatch, Stockholm Networkin tutkimusjohtaja, sekä Suvi-Anne Siimes, Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja.

Lääkeväärennösten määrä kasvaa maailmalla. Voivatko suomalaiset luottaa Suomessa myytävien lääkkeiden aitouteen? Tietävätkö suomalaiset, missä ja miten heidän käyttämänsä lääkkeet kehitetään ja tuotetaan? Lääkeväärennökset uhkaavat myös suomalaista lääkekehittelyä ja suomalaisten potilaiden terveyttä. Lääkkeiden väärentäminen sekä väärennettyjen lääkkeiden jakelu ja myynti on kasvava osa globaalia taloutta, joka koskettaa sekä kehittyviä että kehittyneitä maita. Mitä vaikutuksia lääkeväärennöksillä on suomalaisten elämään, ja mitä poliittisten päättäjien tulisi tehdä lääkkeisiin liittyvien immateriaalioikeuksien ja potilassuojan parantamiseksi?

Stockholm Network on eurooppalainen verkosto, joka kokoaa yhteen yli 130 markkinasuuntautunutta ajatushautomoa. Stockholm Networkin tavoitteena on tutkia ja edistää markkinahenkistä politiikkaa Euroopassa sekä tarjota eurooppalaisille poliitikoille ja asiantuntijoille mahdollisuuksia verkostautua sekä vaihtaa ajatuksia eurooppalaisella tasolla.