Samaa sukua, eri maata – uusintapainos

Professori Seppo Zetterbergin vuonna 2004 kirjoittamasta raportista julkistettiin uusi, päivitetty painos EVA SYMPOSIUMin kunniaksi 28.8.2006.[:en]Professori Seppo Zetterbergin vuonna 2004 kirjoittamasta raportista julkistettiin uusi, päivitetty painos EVA SYMPOSIUMin kunniaksi 28.8.2006.[:se]Professori Seppo Zetterbergin vuonna 2004 kirjoittamasta raportista julkistettiin uusi, päivitetty painos EVA SYMPOSIUMin kunniaksi 28.8.2006.

Zetterberg ravistelee raportissaan käsityksiämme Suomen ja Viron suhteista. Raportti auttaa ymmärtämään Suomen ja Viron erilaisia valintoja menneisyydessä, omana aikanamme ja tulevaisuudessa. Vaikka olemme samaa sukua: meitä yhdistää kansallislaulu, kansalliseepos, kieli, ihanteet ja arjen yhteydet, on historia kuitenkin kohdellut maitamme hyvin erilaisin ottein. Raportin toivotaan luovan pohjaa suhteidemme myönteisemmälle kehitykselle tulevaisuudessa. Raportin ensimmäinen painos julkaistiin myös vironkielisenä Ühe puu eri harud Eesti ja Soome – eilsest tänäsesse Tallinnassa.

Liite: 1663_samaa_sukua_eri_maata.pdf