Onnellisuuden vaikea yhtälö

EVAn 11. kansallinen arvo- ja asennetutkimus pureutuu erityisesti suomalaiseen onneen. Aikaisempien raporttien välittämä kuva suomalaisten onnellisuudesta ei ole ollut kovin auvoinen. Vastauksista on välittynyt kuva yhteiskunnan muuttumisesta kovaksi ja kylmäksi. Nyt valmistuneessa tutkimuksessa etsittiin vastauksia kysymyksiin olemmeko onnellisia ja mikä saa meidät onnellisiksi?

Jos kansalaiset ovat oikeassa ovat Suomen mahdollisuudet menestyä globaalissa kilpailussa varsin hyvät. Koulutus, osaaminen ja teknologia kantavat meitä ja edelleen on lottovoitto syntyä Suomeen. Parannuksia toki toivotaan, yrittäjäksi ryhtyminen on arvossaan, mutta vai harva uskaltaa ottaa riskin. Työelämän kiristynyt tahti näkyy vastuksissa, yhä useampi uupuu työelämässä ja kaipuu eläkkeelle on suuri.

Liite: 1110_onnellisuuden_vaikea_yhtalo.pdf