Yrittäjien koulutustaso 1997—2011

Yrittäjien yleinen koulutustaso on noussut 1990-luvun lopusta lähtien. Kasvava osa ilman ammattikoulutusta olevista ikääntyvistä yrittäjistä on lopettanut yritystoiminnan, mikä on johtanut yrittäjien ja palkansaajien koulutuserojen kaventumiseen.

Silti yrittäjien koulutustaso on edelleen alhaisemmalla tasolla kuin palkansaajilla. Noin 35 prosentilla yrittäjistä on korkea-asteen koulutus, kun palkansaajista korkea-asteen koulutus on 42 prosentilla, selvitää työ- ja elinkeinoministeriön Yrittäjyyskatsauksesta.

Tyypillisimmillään yrittäjällä on keskiasteen koulutus eli lukio- tai ammattikoulutus. Kaikista yrittäjistä 45 prosentilla on keskiasteen koulutus.

Tilastot voivat aliarvioida akateemisten yrittäjien määrää, sillä henkilö tilastoituu yrittäjäksi vasta, jos hän omistaa itse tai perheensä kautta vähintään puolet yrityksestä.

 

 

Voit rajata kuviossa olevaa dataa klikkaamalla kuvion alapuolella olevan kentän selitteitä. Voit tallentaa kuvion haluamassasi muodossa sen oikean yläkulman valikosta.