Maahanmuuttajien osuus eräiden toimialojen työllisistä 2012

 

Maahanmuuttajataustaiset eli vieraskieliset työlliset sijoittuvat työelämässä etenkin kiinteistön- ja maisemanhoitoalalle sekä ravitsemisalalle.

Muita maahanmuuttajia työllistäviä aloja ovat muun muassa koulutus, vähittäiskauppa, terveyspalvelut ja henkilöstövuokrauksen sisältävä työllistämistoiminta, selviää EVA Analyysista Tulevaisuuden tekijät – Suomi ei pärjää ilman maahanmuuttoa.

Kiinteistön- ja maisemanhoidon työllisistä maahanmuuttajien osuus on koko valtakunnan tasolla keskimäärin 15 prosenttia ja ravitsemisalalla 13 prosenttia, kerrotaan EVA Faktassa Kuka Suomessa tekee työt?

Maahanmuuttajataustainen väestö keskittyy alueellisesti suuriin kaupunkeihin.

Pääkaupunkiseudulla kiinteistön- ja maisemanhoidon työllisistä melkein 40 prosenttia on maahanmuuttajataustaisia, ravitsemisalalla luku on 24 prosenttia ja talonrakentamisessa 22 prosenttia.

Koko valtakunnan tasolla maahanmuuttajien osuus eri aloilla on vähäisempi.

 

 

 

Voit rajata kuviossa olevaa dataa klikkaamalla kuvion alapuolella olevan kentän selitteitä. Voit tallentaa kuvion haluamassasi muodossa sen oikean yläkulman valikosta.

 

Suomessa käy vuosittain näiden lisäksi 20 000 marjanpoimijaa, mutta tilapäisinä työllisinä he eivät näy tilastoissa. Lisäksi meillä vierailee noin 70 000 lähetettyä tai tilapäistä työntekijää naapurimaista.

 

 

Lisää tietoa:

EVA Fakta Kuka Suomessa tekee työt?
EVA Analyysi Tulevaisuuden tekijät – Suomi ei pärjää ilman maahanmuuttoa