18-vuotiaan työuraodote sukupuolen ja koulutuksen mukaan 2013

 

Koulutus pidentää selvästi työuraa. Tällä haavaa 18-vuotiaan odotettavissa olevan työuran pituus vaihtelee 22 ja 38 vuoden välillä riippuen koulutusasteesta ja sukupuolesta,  selviää EVA Faktasta Kuka Suomessa tekee työt?

Lyhyin työuran odote on vain peruskoulunkäyneellä naisella, hieman yli 22 vuotta. Lukion tai ammattikoulun käyminen tuo naiselle 10 työvuotta lisää ja miehellekin 7.

Korkeakoulutettujen työura kestää yli 35 vuotta. Tosin naisen työuraa opintojen jatkaminen alemman korkeakoulututkinnon jälkeen ei enää pidennä.

Pisimmän työuran tekee korkeakoulutettu mies, 38,8 vuotta. Vain peruskoulun suorittanut mies on työtön keskimäärin 6,4 vuotta uransa aikana. Ylemmän korkeakoulun käyneen miehen vastaava luku on 3,1 vuotta.

Vain peruskoulun suorittanut nainen on työtön keskimäärin 6 vuotta uransa aikana. Ylemmän korkeakoulun käyneen naisen vastaava luku on 3,5 vuotta.

 

Voit rajata kuviossa olevaa dataa klikkaamalla kuvion alapuolella olevan kentän selitteitä. Voit tallentaa kuvion haluamassasi muodossa sen oikean yläkulman valikosta.

 

Lisää tietoa:

EVA Fakta Kuka Suomessa tekee työt?