EVAn webinaarissa puhuvat johtaja Emilia Kullaksen johdolla kansanedustajat Kai Mykkänen, Antti Kurvinen, Jani Mäkelä ja Niina Malm. EVAn Arvo- ja asennetutkimuksen tulokset esittelee toimituspäällikkö Sami Metelinen. Katso webinaaritallenne nuolta painamalla.

Velkaa, veroja vai leikkauksia? Katso webinaarin tallenne tästä

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen, SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jani Mäkelä keskustelevat julkisesta taloudesta EVAn johtaja Emilia Kullaksen johdolla.

Selvä enemmistö suomalaisista on sitä mieltä, että Suomi elää liikaa velaksi ja joutuu sen seurauksena suurten ongelmien eteen, käy ilmi EVAn Arvo- ja asennetutkimuksesta. Vain viidesosa suomalaisista maksaisi henkilökohtaisesti mielellään lisää veroja, ja selvä enemmistö suomalaisista kannattaa julkisen talouden toiminnan tehostamista verotuksen jatkuvan kiristämisen sijaan.

Miten selviämme velasta, säilytämme kilpailukykymme ja rahoitamme hyvinvointivaltion?

EVAn virtuaalisessa tapahtumassa (tallenne 26.1.2021) aiheena on julkinen talous. Aiheesta ovat keskustelemassa EVAn johtaja Emilia Kullaksen johdolla keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen, SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jani Mäkelä. Keskustelun sytykkeenä ovat EVAn Arvo- ja asennetutkimuksen tulokset suomalaisten asenteista julkiseen talouteen. Aihetta käsittelevä analyysi, EVAn toimituspäällikkö Sami Metelisen kirjoittama Kirottu velka julkaistiin samana päivänä. Metelinen esittelee webinaarin alussa tutkimuksen tärkeimmät löydökset.

Linkki webinaaritallenteeseen

Lue tästä EVA Analyysi Kirottu velka

Download: Kirottu velka -EVA Analyysi

Kirottu velka -EVA Analyysi

Suomalaiset kavahtavat julkista velkaa mutta pelkäävät leikkauksia. Kirottu velka -EVA Analyysin on kirjoittanut toimituspäällikkö Sami Metelinen.

eva-analyysi-no-89.pdf, 498 kt

Lataa

Download: EVA Analyysin Kirottu velka kuvioliite

EVA Analyysin Kirottu velka kuvioliite

eva-analyysi-no-89-kuvioliite.pdf, 411 kt

Lataa