Maliranta-podcast: Onko perustulo vihreiden epärealistinen mantra, Antero Vartia?

Perjantaina, 24.3.2017  Podcast, Uutiset

Mistä puhutaan, kun puhutaan perustulosta? Onko sellaista ylipäätään mahdollista toteuttaa? Pitääkö Vihreät kaikkien opiskelijoiden puolia? Ovatko puunhalaajat taakka puolueelle? Milloin Antero Vartia loikkaa Kokoomukseen? Etlan tutkimusjohtaja Mika Malirannan vieraana Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia. Molemmat tiivistivät ohjelman lopuksi viestinsä Vihreille 140… LUE LISÄÄ »


Apunen-podcast: Teemu Laajasalo, onko kirkko punainen?

Perjantaina, 10.3.2017  Podcast, Uutiset

Kuinka populistinen Suomen evankelisluterilainen kirkko on? Kuuluko kapitalismi kirkkoon? Miksi Suomessa kateus ei ole synti? Millainen piispa Teemu Laajasalo olisi? Apusen vieraana on Kallion seurakunnan kirkkoherra, Helsingin seurakuntayhtymän johtaja ja Helsingin piispanvaalin ehdokas Teemu Laajasalo. Laajasalo tiivisti ohjelman lopuksi 140… LUE LISÄÄ »


Maliranta-podcast: Onko kokoomus vieraantunut markkinataloudesta, Antti Häkkänen?

Perjantaina, 24.2.2017  Podcast, Uutiset

Ajaako kokoomus yksittäisten yritysten asiaa markkintalouden sijaan? Voiko Natoon mennä ilman kansan enemmistön hyväksyntää? Millaisia arvoja ovat koti, uskonto ja isänmaa tänä päivänä? Veikö keskusta kokoomusta sote-uudistuksessa, ja kuinka kalliiksi se tulee? Podcastissa aiheesta keskustelee Etlan tutkimusjohtaja Mika Malirannan kanssa… LUE LISÄÄ »


Apunen-podcast: Miksi suomalaiset johtajat eivät osaa kertoa tarinoita?

Perjantaina, 10.2.2017  Podcast, Uutiset

Mihin ovat kadonneet hyvät tarinat? Mikä on faktan ja totuuden ero? Miksi kilpailukykysopimus on huono tarina? Millainen tarina olisi pelastanut Juha Sipilän tai Anne Bernerin ryöpytykseltä? Mistä koostuu hyvä lause? Matti Apusen kanssa hyvistä tarinoista keskustelee yrittäjä ja kirjailija Marko… LUE LISÄÄ »


Maliranta-podcast: Millainen olisi Tytti Tuppuraisen SDP?

Perjantaina, 27.1.2017  Podcast, Uutiset

Onko ammattiyhdistysliike SDP:lle kahle vai toimiva työpari? Minkä puolueiden kanssa Tytti Tuppuraisen johtama puolue muodostaisi hallituksen? Mureneeko hyvinvointivaltio, koska ihmiset ovat liian erilaisia? Miksi ”oikeistodemari” on lähes haukkumasana? Etlan tutkimusjohtaja Mika Malirannan vieraana podcastissa on SDP:n puheenjohtajaksi pyrkivä kansanedustaja Tytti… LUE LISÄÄ »


Apunen-podcast: Mistä Donald Trump on tehty?

Perjantaina, 20.1.2017  Podcast, Uutiset

Millainen on Yhdysvaltain tuore presidentti, poliittista elohopeaa oleva Donald Trump? Onko arvaamattomuus politiikan uusi musta? Menettikö media puhtautensa Yhdysvaltain presidentinvaalien uutisoinnissa? Apusen haastateltavana Trumpista kirjan kirjoittanut Helsingin Sanomien toimittaja Saska Saarikoski. Molemmat keskustelijat tiviistivät ohjelman lopuksi toiveensa ja pelkonsa Trumpista… LUE LISÄÄ »