Apunen-podcast: Miksi suomalaiset johtajat eivät osaa kertoa tarinoita?

Perjantaina, 10.2.2017  Podcast, Uutiset

Mihin ovat kadonneet hyvät tarinat? Mikä on faktan ja totuuden ero? Miksi kilpailukykysopimus on huono tarina? Millainen tarina olisi pelastanut Juha Sipilän tai Anne Bernerin ryöpytykseltä? Mistä koostuu hyvä lause? Matti Apusen kanssa hyvistä tarinoista keskustelee yrittäjä ja kirjailija Marko… LUE LISÄÄ »


Maliranta-podcast: Millainen olisi Tytti Tuppuraisen SDP?

Perjantaina, 27.1.2017  Podcast, Uutiset

Onko ammattiyhdistysliike SDP:lle kahle vai toimiva työpari? Minkä puolueiden kanssa Tytti Tuppuraisen johtama puolue muodostaisi hallituksen? Mureneeko hyvinvointivaltio, koska ihmiset ovat liian erilaisia? Miksi ”oikeistodemari” on lähes haukkumasana? Etlan tutkimusjohtaja Mika Malirannan vieraana podcastissa on SDP:n puheenjohtajaksi pyrkivä kansanedustaja Tytti… LUE LISÄÄ »


Apunen-podcast: Mistä Donald Trump on tehty?

Perjantaina, 20.1.2017  Podcast, Uutiset

Millainen on Yhdysvaltain tuore presidentti, poliittista elohopeaa oleva Donald Trump? Onko arvaamattomuus politiikan uusi musta? Menettikö media puhtautensa Yhdysvaltain presidentinvaalien uutisoinnissa? Apusen haastateltavana Trumpista kirjan kirjoittanut Helsingin Sanomien toimittaja Saska Saarikoski. Molemmat keskustelijat tiviistivät ohjelman lopuksi toiveensa ja pelkonsa Trumpista… LUE LISÄÄ »


Apunen-podcast: Miksi hyväntekeväisyyttä vierastetaan?

Perjantaina, 23.12.2016  Podcast, Uutiset

Miksi veroja pidetään Suomessa hyväntekeväisyyttä parempana auttamiskeinona? Millä perusteilla ihmiset valitsevat kohteet, joihin he haluavat lahjoittaa aikaa ja rahaa? Apunen-podcastin neljännessä jaksossa puhutaan hyväntekeväisyydestä. Apusen haastateltavana on liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. LUE LISÄÄ »


Apunen-podcast: Miksei kaupungin anneta kasvaa?

Perjantaina, 16.12.2016  Podcast, Uutiset

Miksi Helsinkiä ei voida rakentaa ylöspäin? Miksi asumme ahtaasti ja kalliisti? Apunen-podcastin kolmannessa jaksossa puhutaan kaupunkisuunnittelusta. Matti Apusen haastateltavana on Helsingin kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimen apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki. LUE LISÄÄ »


Apunen-podcast: Vieraana HS:n päätoimittaja Kaius Niemi – Onko journalismilla asenneongelma?

Perjantaina, 2.12.2016  Podcast, Uutiset

Apunen-podcastin toisessa jaksossa puhutaan journalismista. Matti Apusen haastateltavana on Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi. Voiko poliitikko saada mediassa reilun kohtelun? Onko media kykenemätön vai haluamaton näkemään populistisen politiikan suosion kasvun? Mikseivät mediat tunnusta väriä henkilövaaleissa ja asetu tukemaan haluamaansa ehdokasta? Molemmat… LUE LISÄÄ »