Opintie ekaluokalta maisteriksi vie keskimäärin 22 vuotta

Torstaina, 9.3.2017  Artikkelit, Faktat, Julkaisut, Uutiset

Suomalaisten ja tanskalaisten odotettavissa olevat opiskeluajat ovat kaksi vuotta pidemmät kuin vanhoissa EU-maissa keskimäärin. Keskimäärin odotettavissa oleva koulutusaika on vanhoissa EU-maissa hieman alle 18 vuotta. Lyhimmät ajat ovat Luxemburgissa, Italiassa ja Ranskassa. Myös Britanniassa ja Kreikassa koulutusaika jää alle 17… LUE LISÄÄ »


Suomessa on Euroopan lyhyin työviikko

Tiistaina, 10.11.2015  Analyysit, Faktat, Julkaisut, Uutiset

Kokoaikatyötä tekevän suomalaisen todellinen työviikko on EU-maiden lyhyin, noin 38,5 tuntia. Tämä on kaksi tuntia vähemmän kuin EU-maissa keskimäärin ja jopa kolme tuntia vähemmän kuin Saksassa. Työviikot ovat lyhyitä niin miehillä kuin naisilla. LUE LISÄÄ »


Tuloverotus on tiukka verrattuna kilpailijamaihin ja kiristynyt entisestään

Perjantaina, 21.8.2015  Faktat, Julkaisut, Uutiset

Kansainvälisessä vertailussa Suomi on tiukan palkkaverotuksen maa, etenkin suurituloisten osalta. Suomessa työn verotus on kiristynyt kahdella prosenttiyksiköllä viime vuosina. Vuonna 2014 työtä verotettiin 25,11 prosenttia suhteessa BKT:hen, kun vuonna 2010 vastaava luku oli 23,15 prosenttia. LUE LISÄÄ »


EVA Fakta: Hyvinvointivaltio numeroina

Tiistaina, 21.4.2015  Faktat, Julkaisut, Uutiset

Lataa käyttöösi hyvinvointivaltion tuoreimmat faktat. Päivitetty "Hyvinvointivaltio numeroina" on hyvinvointivaltion kuumemittari. Se kertoo havainnollisten indeksilukujen kautta miten suomalainen hyvinvointivaltio on kehittynyt ja muuttunut vuodesta 1975 tähän päivään. Tämän kirjan ensimmäinen painos julkaistiin helmikuussa 2011. Suuren kysynnän vuoksi julkaisemme päivitetyn version uusimmilla numeroilla. LUE LISÄÄ »


EVA Fakta: Kuka Suomessa tekee työt?

Torstaina, 29.1.2015  Faktat, Julkaisut, Uutiset

Miten työikäisten määrä on kehittynyt? Paljonko työttömiä on ja kuinka todennäköisesti he työllistyvät? Mistä Suomi saa lisää työntekijöitä? EVA Fakta Kuka Suomessa tekee työt perkaa työllisyyden ja työttömyyden tunnusluvut ja kertoo työvoiman kehitystrendit 1980-luvun lopulta nykypäivään. Faktan tiedot ovat keränneet yliaktuaari Topias Pyykkönen ja tutkija Pekka Myrskylä. LUE LISÄÄ »


EVA Fakta: Tästä Suomi elää

Torstaina, 12.6.2014  Faktat, Julkaisut, Uutiset

Miten Suomessa tehdyn työn määrä ja luonne ovat muuttuneet? Mitkä ovat Suomen työllistävimmät yritykset? Millä toimialoilla tuotanto on kasvanut viime vuosina? EVA Fakta "Tästä Suomi elää" antaa monipuolisen ja kattavan kuvan työstä ja tuotannosta Suomessa. Kirjasessa käydään läpi myös investointien ja pääomien kehitys viime vuosikymmenellä. Tiedot ja tilastot ovat koonneet toimitusjohtaja Petri Rouvinen ja tutkija Mika Pajarinen Etlatiedosta. LUE LISÄÄ »