Uuden ajan poliitikko on kansan konsultti

Tiistaina, 21.3.2017  Artikkelit, Arviot, Julkaisut, Uutiset

Tulevaisuuden kansanedustaja on jatkuvasti äänestäjiään konsultoiva tiedon ja näkemyksen välittäjä. Digitalisaatio ja avoimuuden vaatimukset voivat johtaa eduskuntatyön avaamiseen, selviää EVAn tuoreesta arviosta Kansan konsultti.  ”Kansanedustajat ovat tulevaisuudessa yhä syvemmässä vuorovaikutuksessa äänestäjiensä kanssa. Valiokuntatyön avoimuus lisääntyy ja kansanedustajat raportoivat avoimesti tapaamisensa… LUE LISÄÄ »


Suomalaiset edelleen onnellisia – EVAn Arvo- ja asennetutkimuksen tulos

Tiistaina, 26.7.2016  Artikkelit, Arviot, Julkaisut, Uutiset

80 prosenttia suomalaisista on melko tai hyvin onnellisia. Onnellisten osuus ei ole muuttunut vuosituhannen alkuvuosista. Särön suomalaisten onnellisuuteen tekee kuitenkin elämänsä hyvin onnettomaksi kokevien osuuden hienoinen kasvu. Näin selviää EVA Arviosta Onnellinen Suomi, jonka tiedot kerättiin osana EVAn vuoden 2016… LUE LISÄÄ »


Suomalaisyritysten verovilppi on marginaalista

Torstaina, 28.4.2016  Artikkelit, Arviot, Julkaisut, Uutiset

Verokeidasyhtiöiden käyttö ja aggressiivinen verosuunnittelu on suomalaisyrityksissä vähäistä. Yksi syy tähän on Suomen veronkiertonormisto, joka on EU:n yleiseen tasoon verrattuna erittäin ankara. Matala yhteisöverokantamme taas hillitsee väärinkäytöksiä ja halua siirtää kirjat muualle. – Mitä kilpailukykyisempi Suomen yhteisöverokanta on, sitä suurempi… LUE LISÄÄ »


EVA Arvio: Pitkät talkoot

Maanantaina, 15.6.2015  Arviot, Julkaisut, Uutiset

Myös suurituloiset ovat osallistuneet verotalkoisiin jo pitkään. Viime vuosina on tehty ainakin 11 erillistä hyvätuloisten verotusta kiristävää päätöstä. Suurituloisten veroprosentteja on nostettu, progressiota on kiristetty ja veropohjaa laajennettu. Näin selviää EVA Arviosta "Pitkät talkoot". Arvion on kirjoittanut EVAn tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto. LUE LISÄÄ »


EVA Arvio: Suoran demokratian sudenkuopat

Maanantaina, 9.3.2015  Arviot, Uutiset

Suorademokraattiset liikkeet, kuten Occupy ja anarkistit, vastustavat edustuksellista demokratiaa. Suora demokratia houkuttaa etenkin nuoria, jotka jättävät äänestämättä. Nuorten ensimmäisiin äänestyskokemuksiin pitäisi kiinnittää huomiota esimerkiksi tekemällä äänestämisestä osa opetussuunnitelmaa, kirjoittaa valtiotieteen kandidaatti Vili Lähteenoja EVA Arviossaan "Suoran demokratian sudenkuopat". LUE LISÄÄ »


EVA Arvio: Sote ei korjaa palveluita

Maanantaina, 15.12.2014  Arviot, Julkaisut, Uutiset

Hallituksen esitys laiksi sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä on hankintalain vastainen ja sisäisesti ristiriitainen. Näin selviää tänään julkaistusta EVA Arviosta Sote ei korjaa palveluita. Arvion ovat kirjoittaneet liikkeenjohdon neuvonantaja Bo-Erik Ekström, asianajaja Mika Pohjonen ja EVAn tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto. LUE LISÄÄ »