Suomalaiset povaavat Trumpin kaudesta sotaisaa

Tiistaina, 7.2.2017  Arvo- ja asennetutkimukset, Hankkeet, Julkaisut, Uutiset

Peräti 66 prosenttia suomalaisista uskoo, että Yhdysvaltain uuden presidentin Donald Trumpin hallinnon myötä sotien ja konfliktien määrä maailmassa kasvaa. Myös Suomen turvallisuuspoliittisen aseman pelätään heikkenevän. Näin kertovat ennakkotiedot EVAn vuoden 2017 Arvo- ja asennetutkimuksesta. EVA kysyi myös käsityksiä presidentti Trumpin… LUE LISÄÄ »


Työelämän kulttuurivallankumous

Tiistaina, 1.6.2010  Hankkeet, Työelämän kulttuurivallankumous

Suomalaisessa yhteiskunnassa on meneillään suuri murros, joka koskee työtä ja sen tekijöitä. Työtehtävät muuttuvat, kun palvelut, kansainvälisyys, osaaminen ja joustavuus korostuvat. Myös työntekijät vaihtuvat. Siirrymme suurten ikäluokkien Suomesta pienten ikäluokkien Suomeen. Uusi sukupolvi eroaa vanhasta paitsi lukumäärältään, mahdollisesti myös arvoiltaan… LUE LISÄÄ »


Kunnat ja markkinat

Tiistaina, 1.6.2010  Hankkeet, Kunnat ja markkinat

EVAn Kunnat ja markkinat -hanke on uudenlaisen kuntatalouskeskustelun pioneeri Suomessa. Hanke on vuodesta 2004 lähtien osallistunut ajankohtaiseen keskusteluun kuntasektorin tulevaisuudesta ja sen toiminnan tehokkuuden ja laadun parantamisesta. Hanke on alusta asti painottanut kuntatalouden keskeistä merkitystä maamme julkisen talouden kestävyydelle sekä… LUE LISÄÄ »


Arvo- ja asennetutkimukset

Tiistaina, 1.6.2010  Arvo- ja asennetutkimukset, Hankkeet

EVA on kartoittanut suomalaisten arvoja ja asenteita säännöllisesti vuodesta 1984. Kyselytutkimuksista on kahdenkymmenen vuoden aikana kertynyt laaja ja vertailukelpoinen aineisto suomalaisten yhteiskunnallisen arvo- ja asenneilmaston muutoksista. Tutkimuksissa on selvitetty suomalaisten suhtautumista muun muassa politiikkaan ja poliitikkoihin, yhteiskunnan rakenteisiin, markkinatalouteen, yrittäjyyteen,… LUE LISÄÄ »